Stichting Hippisch Zeeland

Onze paarden

Balla Balla -MET PENSIOEN-

Balla Balla is een engelse volbloed merrie van 1m65 groot en is het snelste paard van stal. Ze is in 1998 geboren, maar dit zou je haar zeker niet geven! Ze is zeer geschikt voor een gevorderde ruiter die een vlot en voorwaarts paard kan waarderen.

Al Dente -VERKOCHT-

Al Dente is een grote kwpn ruin van 1m75 hoog. Hij is geboren in 2005 en uit een Winckenburgh dressuurlijn. Het is een vrolijke en bijdehante jongen die altijd in is voor een leuke rit. Al Dente ziet buiten alles en kan snel afgeleid zijn, het is een ideaal paard voor iemand die echt wil paardrijden en met hem bezig is.

Mr. Ed

Mr. Ed is onze grote vriendelijke reus geboren in 2003. Het is een Groninger ruin met een stokmaat van 1m76. Mr. Ed is de rust zelve en is volledig bomproof. Het is een echte allrounder; buitenrit, springen, dressuur of voor de kar, hij doet het allemaal. Zowel jong als oud, beginner als gevorderde zullen met hem een plezierige rit beleven.

Niek -TERUG BIJ EIGENAAR-

Niek is onze mooie fries uit de Olof 315 lijn. Niek is geboren in 2007 en een lieveling van vele die van een rustig paard houden. Omdat hij nog jong is kan hij af en toe nog schrikken maar hij is een zeer betrouwbare jongen en zeker ook geschikt voor beginners.

Toffee Fee

Toffee Fee is een lieve merrie uit het jaar 2000 met een schofthoogte van ongeveer 1m75. Ze is een grote sterke merrie die voor zowel beginnende als gevorderde ruiters geschikt is. Wel heeft ze een ‘sprekend’ karakter waardoor een rit met deze dame niet snel saai is.

Longines -OVERLEDEN-

Longines is een volbloed merrie uit 1997. Ze heeft een stokmaat van 1m67 hoog. Het is een lieve, mooie en voorwaartse dame die plezier in een rit heeft. Ze loopt graag voorop dus wordt daarom veel als begeleidingspaard gebruikt.

Don Pedro -PENSIOEN-

Don Pedro is ruin van ongeveer 1m66 hoog uit het jaar 2000. Het is een brave jongen die zowel beginnende als gevorderde ruiters een leuke rit geeft.

Amadeus

Amadeus is een KWPN ruin uit eigen fok en is geboren in 2005. Amadeus heeft een stokmaat van ongeveer 1m60. Zijn vader is de hengst Orame van VDL stud. Springen vindt hij geweldig en hier is hij dan ook erg goed in. Het is een erg eerlijk paard en zolang er netjes met hem omgegaan word kunnen er zelfs kinderen op hem een veilige en leuke buitenrit maken.

Paulina -VERKOCHT-

Paulina is een lieve KWPN schimmel merrie uit 1997 met een schofthoogte van 1m63. Ze is voorwaarts maar zeer makkelijk te rijden, waardoor ze geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.

Faya

Faya is een KWPN merrie van ongeveer 1m75 hoog. Ze heeft de afstamming Jaguar mail x Landjonker wat haar een goed springpaard maakt. Ze heeft in 2017 een veulen gehad en loopt nu langzaamaan weer mee in de lesjes en af en toe een buitenrit. Ze is fluweelzacht en houdt van knuffelen.

Sheridan -VERKOCHT-

Sheridan is een ruin uit 2008 van ongeveer 1m65 hoog. Hij heeft nog niet veel ervaring en is nog erg speels in de omgang. Het is een leuk paard voor een ervaren ruiter.

Penelope -VERKOCHT-

Penelope is een mooie KWPN merrie uit 1997 met een schofthoogte van 1m70. Ze heeft een goede dressuurmatige basis waardoor ze erg leuk loopt in de les.

Onze ponies

Indiana

Indiana is een apaloosa pony van ongeveer 1.45m hoog. Een dame met karakter, tikkeltje eigenwijs en sterkt maar een lieve pony. Leuk voor gevorderde ruiters en door haar brede bouw is ze juist voor volwassenen ook zeer geschikt.

Beatrix

Beatrix is een New Forest pony van ongeveer 1m35 hoog. Beatrix is geboren in het jaar 1999. Ze is een super pony voor de wat meer ervaren kinderen en wanneer ze correct gereden wordt zet ze geen stap verkeerd. Maar het is een echte sport pony die ervan houdt om te rennen, daarom moet er buiten wel een ervaren ruitertje op.

Tot gauw in Burgh-Haamstede!