Stichting Hippisch Zeeland

Training en advies

Paarden trainen

Heeft u een jong paard of pony wat nog niet beleerd is en durft u dit toch niet zelf aan? Of heeft u een paard met gedragsproblemen waarvoor u zelf geen tijd of zin heeft om dit aan te pakken? Binnen de stichting is er veel ervaring met het inrijden dan wel heropvoeden van paarden of pony’s.

Alle trainers op stal hebben jaren ervaring met het verbeteren en beleren van (probleem) paarden.

Bemiddelen en adviseren

Onze stichting helpt u bij het vinden van uw droompaard. Wij bemiddelen en adviseren bij de in- en verkoop van paarden. Het is handig er iemand bij te hebben die weet op welke punten er gelet moet worden en die kan bemiddelen in de prijs. Er zijn bij de aanschaf van een paard/pony verschillende punten om rekening mee te houden. Zaken als hoe groot moet het paard/pony voor de ruiter zijn en wat is de gezondheid van het paard/pony is natuurlijk duidelijk. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de gangen van het dier, met of er aanleg voor springen of juist dressuur te zien is bij het paard? En past het karakter van het paard bij de aanstaande eigenaar? Bij dit en meer wordt u bij onze bemiddelingsservice geholpen.

In een eerste gesprek wordt te kennen gegeven wat voor paard er wordt gezocht. Hierna gaan wij aan de slag voor u en wordt door middel van goed overleg een geschikt dier voor u gevonden.

Tot gauw in Burgh-Haamstede!